Târgul de Crăciun Craiova 2022

Craiova, un oraș superb, cu o atmosferă de poveste.

Chiar dacă nu pot să zic că sunt fan al Târgurilor de Crăciun, cel din Craiova chiar m-a impresionat.

Trebuie să recunosc că mi-a stârnit curiozitatea și faptul că în 2021 Târgul de Crăciun din Craiova s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase din Europa, în fața unor orașe ca Praga, Bruxelles sau Moscova.

Târgul și-a deschis porțile pe 11 noiembrie 2022, și se va închide pe 8 ianuarie 2023. Cam exagerat, dar e doar o părere personală.

De fapt, sunt șase locații: Piața Mihai Viteazul, Piața Frații Buzești, esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, Parcul Mitropoliei, Piața Regele Ferdinand și Regia Maria și esplanada cartierului Craiovița Nouă.

Bine, două dintre ele (Parcul Mitropoliei și Piața Regele Ferdinand și Regia Maria) nu pot fi considerate târguri, sunt zone cu standuri de mâncare.

La ultimul nu am ajuns, fiind mai departe de centru.

Cel mai mare este cel din Piața Mihai Viteazul, care mi-a și plăcut cel mai mult. Acolo este și un patinoar.

Simpatic este și cel din Piața Frații Buzești.

Cel de lângă Teatrul Național e mai mult un mini parc de distracții, decât Târg de Crăciun.

De fapt, ce mi-a plăcut mult e toată atmosfera de sărbătoare din oraș. Tot Centrul Vechi este foarte frumos decorat și iluminat, mai ales strada Lipscani și English Park. Am citit că s-au folosit un milion de beculețe în acest sens.

Prețurile sunt acceptabile, vinul fiert e 6-8-10 lei, depinde de unde îl iei, micii 5-6 lei, cârnăciori porc, ceafă porc 12 lei/100g, lipie 5 lei, pastramă berbecuț 15 lei/100g. Din păcate, nu peste tot se poate plăti cu card.

Mici la 5 lei am găsit într-un singur loc, în Piața Mihai Viteazul, și, pe lângă faptul că erau mai mari decât cei la 6 lei, erau delicioși. Am luat și din Piața Regele Ferdinand și Regia Maria, cu 6 lei, dar nu i-am putut mânca, erau groaznici, i-am lăsat acolo.

Tot de unde am luat micii cu 5 lei am mâncat și sărmăluțe excelente, porția de patru cu mămăliguță, 20 lei.

Cum ziceam la început, orașul e superb, mai mult pentru asta am ajuns (pentru prima dată) în Craiova, pe plan secund fiind Târgul de Crăciun. Drept dovadă, am făcut aproape 25.000 de pași și peste 18 km 🙂

PS: anul acesta Târgul de Crăciun din Craiova a ocupat chiar podiumul, locul 3.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *