Primul weekend de toamnă în Vama Veche (2022)

N-am avut ce face și am programat o escapadă în Vama Veche în weekendul ce a trecut.

Spun asta deoarece vremea nu a ținut deloc cu noi, a fost toamnă în toată regula.

Doar la plecare, din Constanța, și la întoarcere a fost soare, parcă să ne facă în ciudă 😂

Am plecat de vineri, ne-am întors duminică.

Pentru cele două nopți de cazare am plătit 570 lei la Vila Sunrise.

Cameră „de Vamă”, în niciun caz lux, dar curat, aer condiționat, frigider, apă caldă non stop. Locația e excelentă, e practic pe plajă, la vreo 50 m de „Stuf”.

În curte sunt două mese cu băncuțe, grătar, la poartă un magazin cu prețuri acceptabile (pentru Vamă).

Gazdele foarte discrete, nu și-au făcut deloc simțită prezența, nu ca prin alte locuri, să te facă să te simți urmărit 🙂

Nu-l recomand celor care vin să se odihnească (dar cine vine pentru asta în Vamă 🤪).

Probabil data viitoare va fi prima alegere 🙂

Când am plecat din Constanța era soare, cald, dar pe drum, aproape de Mangalia, a început să plouă, iar când am ajuns în Vamă nu mai ploua, dar era înnorat. Și așa a rămas până duminică. Plus vânt, și, din când în când, câteva picături de ploaie.

Chiar și așa, era lume pe plajă, dar doar pentru a admira marea, cu excepția câtorva „curajoși” care se aventurau să facă baie, deși erau valuri mari și steag roșu.

Ce să zic, când nu picura, era vreme perfectă pentru plimbare 🙂 , am reușit să facem peste 10.000 de pași în fiecare zi.

Abia duminică și-a făcut apariția soarele, dar mai bătea vântul și erau ceva nori din când în când. Totuși am putat să stăm la plajă 2-3 ore.

În ambele seri am mers la Stuf. Ne-am plimbat de la un capăt la altul al satului, dar acolo ne-a atras atmosfera. Un Ursus la draft 11 lei, un cocktail în jur de 25 lei (+/-5 lei) și intrarea la toaletă 1 leuț, așa cum era trecut pe un afiș 🙂

Chiar dacă nu am avut parte de vreme frumoasă, distracția nu a lipsit, așa că până la urmă nu îmi pare rău că am mers, din contră.

Pe zi am vrut să văd cât de aproape pot ajunge de granița cu bulgarii de-a lungul mării, nefiind punct de trecere. Cu vreo 350m înainte (conform Google maps) era un polițist în mașină care ne-a făcut semn de cum ne-a văzut să ne întoarcem.

Drumul spre graniță

Pentru mine Vama Veche rămâne singurul loc de la marea noastră în care mi-aș petrece câteva zile. Dar nu știu pentru cât timp… cu locații precum Oasis, Yuva sau Elektra se îndepărtează de spiritul Vămii și o dă spre Mamaia 🙁 Prețurile deja sunt pe acolo, chiar mai ridicate.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *