Taverna Le GaFish din Sarichioi, o surpriză delicioasă

Zilele trecute am ajuns pentru prima dată în satul Sarichioi din județul Tulcea.

Am căutat pe Google Maps un local unde să putem lua masa.

Așa am găsit Taverna Le GaFish, cu nota 4,7 din peste 500 de review-uri.

Local e cam mult spus, la o primă impresie pare o cocioabă din lemn improvizată pe un deal (deci nu e de fițe 🙂  ). Dar doar pare… de cum i-am trecut pragul, parcă s-a transformat într-un loc primitor, autentic, cum foarte rar am mai întâlnit.

Sunt doar câteva mese, dar asta îl face mai intim. De pe terasă se poate admira lacul Razim, cel mai mare ca suprafață din România.

Meniul nu este prea bogat, dar decât mult și prost, mai bine puțin și excelent. Ne-a explicat băiatul (foarte amabil) că totul depinde de ce prind pescarii în ziua respectivă, întotdeauna peștele este proaspăt.

Noi am găsit trei feluri de pește: șalău (10 lei/100g), calcan (25 lei/100g) și singer (8 lei/100g), plus icre (12 lei porția) și borș de pește (17 lei).

Fiind șase persoane, am comandat tot meniul 🙂

Eu mi-am luat singer (sau sânger, cum l-am mai găsit pe net), un pește de care nu am auzit până acum, dar foarte bun, icre și borș de pește (delicios, ușor picant).

Apropo, în prețul preparatelor din pește este inclusă pâinea (care a fost la discreție, am mai cerut vreo 3 porții, nu au comentat nimic) și garnitura (cartofi pe plită). Ne-au dat gratis și câteva roșii (producție proprie), cele mai gustoase pe care le-am mâncat vreodată.

Tot peștele este preparat pe plită la foc de lemne, pe terasă, așa că poți vedea întreg procesul.

Timpul de așteptare a fost cam mare, dar prefer așa decât să se facă totul pe bandă rulantă ca la o cantină.

O cafea e 5 lei, apă 750ml 7 lei, limonadă 7 lei, vin 35-60 lei.

În total, nota de plată pentru 6 persoane a fost 440 lei. Dar din ăștia, aproape jumătate a costat porția de calcan a nepotului (184 lei). Dacă își lua și el un pește normal, totalul era mult mai puțin 😂 Ce vreau să zic e că prețurile mi se par mai mult decât decente.

Făcând o comparație, în Constanța, la autoservire, o porție de icre costă tot 12 lei, dar abia găsești icrele, pe când aici erau numai icre.

Dacă aveți în plan să mergeți, mai bine sunați înainte, să nu nimeriți într-o zi fără pește 🙂 (am înțeles că ar fi posibil, dacă a fost furtună, de exemplu, și nu s-a prins nimic). Era a afișat pe terasă nr. 0742200686 pentru rezervări.

Recomand să mergeți în timpul zilei, cum se lasă seara apar țânțarii și destul de mulți păianjeni.

Probabil acesta este și motivul pentru care au deschis doar până la ora 21. Bine, noi ne-am întins mai mult, nu ne-a dat nimeni afară 🙂

Cum ziceam, personal foarte amabil… și iubitor de animale, erau și doi căței pe acolo și muuuulte pisici.

De-a lungul timpului am mâncat pește la multe cherhanale/restaurante în Dobrogea, unele foarte celebre, dar Le GaFish a devenit preferatul meu. Doar numele nu-mi place 😂

De fapt mai e un lucru care nu mi-a plăcut, dar nu e vina lor. Atmosfera relaxantă era stricată de muzica dată la maxim la o terasă vecină, Restaurant Poarta Razem.

PS: pozele mele cu mâncarea mi se pare că nu reflectă realitatea, pe viu arată mult mai bine, și este delicioasă.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *