Vor fi condiții mai stricte de călătorie în Austria

Începând cu data de 20 decembrie, odată cu relaxarea restricțiilor pe plan intern și redeschiderea hotelurilor, vor fi condiții mai stricte de intrare în țară.

Se va aplica regula 2-G pentru a călători în Austria.

Asta înseamnă că se va putea intra în țară doar cu dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a trecerii prin boală (în ultimele 180 de zile), doar testul PCR negativ nu mai este suficient.

Mai mult, începând cu aceeași dată, persoanele care nu au primit doza booster de vaccin vor fi nevoite să prezinte și un test PCR negativ. În caz contrar va trebui să faceți testul PCR după intrarea în țară și să vă autoizolați până la primirea rezultatului negativ.

După administrarea dozei booster certificatul COVID este valabil pentru o perioadă de 270 de zile.

Dovada trecerii prin boală se face printr-un test PCR pozitiv sau certificat oficial/medical în germană sau engleză; testul de anticorpi nu este acceptat.

Și mai mult decât atât, începând cu data de 3 ianuarie 2022, persoanele vaccinate cu o doză de Johnson nu vor mai fi considerate complet vaccinate. Va trebui administrată doza booster. Aici mă întreb ce se întâmplă cu persoanele care s-au vaccinat cu Johnson, dar nu a trecut perioada minimă pentru a putea face booster-ul. Mă aștept să vină cu ceva lămuriri autoritățile austriece în perioada următoare.

Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani nu trebuie să prezinte nimic la intatrea în țară, dacă sunt însoțiți de părinți vaccinați sau trecuți prin boală.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *