Transport în comun Barcelona

Pentru că sunt mai multe opțiuni de bilete sau abonamente pentru transportul în comun, și, mai ales dacă sunteți pentru prima dată în Barcelona, alegerea celei mai bune variante poate părea complicată.

În funcție de câte zile stați, câte locuri vreți să vizitați și cât de departe sunt acestea, puteți alege biletele/abonamentele care vi se potrivesc cel mai bine.

O să le descriu pe rând. Prețurile se mai modifică în timp, așa că am pus link la fiecare pentru o cât mai bună informare.

T-casual – cartele cu 10 călătorii ce pot fi folosite doar de o persoană odată. Acestea pot fi cu metrou, autobuz, tramvai, tren local sau funicularul Montjuic.

O călătorie oferă posibilitatea de până la trei transferuri între mijloacele de transport în decurs de 75 minute de la prima la ultima validare. Se consideră două călătorii orice întrerupere și reluare spre aceeași direcție (exemplu: vreți să luați autobuzul din punctul A în punctul B, dar vreți să coborâți undeva pe parcurs să vedeți ceva, după care să luați următorul autobuz spre același punct B) sau călătoriile dus-întors (exemplu: vreți să luați autobuzul din punctul A în punctul B, după care să va întoarceți în punctul A).

Dacă sunteți doi sau mai mulți și vreți să călătoriți împreună, fiecare trebuie să aibă cartela lui.

Atenție nu sunt valabile pentru metroul spre aeroport. Preț 11,35 euro.

T-familiar – cartele cu 8 călătorii, similare fostelor T-10. Spre deosebire de T-casual, pot fi folosite de mai multe persoane în același timp. În rest, sunt aceleași condiții de călătorie. Preț 10,00 euro.

Single Ticket – bilet ce oferă o călătorie cu metroul, autobuzul sau funicularul Montjuic. Atenție, aceste bilete nu permit transferul între mijloacele de transport. Preț 2,40 euro.

Airport Ticket – bilet de o călătorie între aeroport și restul rețelei de metrou din oraș. Preț 5,15 euro.

Hola Barcelona – abonament ce oferă călătorii nelimitate pe toatre mijloacele de transport în comun din Barcelona (inclusiv metrou spre aeroport). Excepție fac autobuzele de noapte și Aerobus spre aeroport.

Acestea sunt de 4 feluri:

– 2 zile (48 ore) – 16,30 euro;

– 3 zile (72 ore) – 23,70 euro;

– 4 zile (96 ore) – 30,80 euro;

– 5 zile (120 ore) – 38,00 euro.

Perioada de valabilitate începe din momentul primei validări.

Hola Barcelona pot fi cumpărate de la automatele din stațiile de metrou sau online, caz în care beneficiați de un discount de 10%. După ce le plătiți online, veți primi un email cu un voucher cu un cod. Acest cod îl folosiți la automatele din stație și atunci primiți cardul fizic.

Așadar, pentru transferul de la aeroport folosind transportul în comun, avem următoarele variante:

– metrou – linia L9 Sud, cu Hola Barcelona sau Airport Ticket;

– autobuz 46 – cu T-casual, T-familiar, Single Ticket, Hola Barcelona;

– autobuz de noapte (N16, N17, N18 în funcție de terminal) – cu T-casual, T-familiar, Single Ticket;

– tren (stația din aeroport e chiar înainte de intrarea le metrou) – cu T-casual, T-familiar, Single Ticket, Hola Barcelona;

Aerobus – trebuie achiziționat bilet special, nu face parte din rețeaua de transopt în comun. Preț bilet 1 călătore 5,90 euro sau dus-întors 10,20 euro.

 

Orice card sau bilet trebuie validat la fiecare călătorie.

Copiii sub 4 ani călătoresc gratuit, pentru restul se aplică tariful de adult.

Biletele și cartelele pot fi achiziționate de la automatele din stații sau online de pe site-ul TMB sau din aplicație (în ambele cazuri trebuie să vă faceți cont). Doar biletele de o călătorie pot fi cumpărate și de la șofer în autobuz.

Noi am folosit cardul Hola Barcelona, mi s-a părut cel mai convenabil pentru ce ne propusesm să vizităm. În final s-a dovedit o alegere bună, orice altă variantă ne-ar fi costat mai mult, așa am economisit minim 10 euro de persoană 🙂

De la aeroport spre oraș am luat metroul, cel mic fiind foarte entuziasmat deoarece nu are conductor.

Pentru a ajunge în diferite părți ale orașului cu transportul în comun am folosit Google Maps și câteodată aplicația TMBAPP (Metro Bus Barcelona).

fashiondays.ro

Articole recomandate

12 comentarii

 1. Este extraordinar, mulțumesc mult pentru indicații și sfaturi.

  1. Cu drag! Vacanta frumoasa!

 2. Mulțumesc, confirma căutările mele, pacat ca n-am citit alaltăieri….

 3. Multumesc pentru informatii, sunt foarte utile.
  Cardul Hola Barcelona poate fi folosit de mai multe persoane in acelasi transport sau este individual?

  1. Cu drag! Cardul Hola Barcelona este individual, fiecare persoana trebuie sa detina cate un card. Nu este nominal, poate fi dat altei persoane, dar nu se poate calatori in acelasi timp cu un card.

 4. salut!! stii cumva daca se poate dormi in aeroport? stam o zi si sincer chiar nu vreau sa platesc pe cazare de o noapte…cardul HOLA trebuie validat dupa fiecare urcare ? in metrou/ autobuz? sau unde? daca stii cumva, cum se poate ajunge de la aeroport la sagrada famiglia si de la aeroport la stadionul camp nou? multumesc mult 🙂

  1. Legat de aeroport, chiar nu stiu daca se poate dormi. Da, cardul Hola trebuie validat de fiecare data. De la Aeroport spre Sagrada Familia puteti lua metrou L9 pana la statia Collblanc, acolo schimbati si luati L5 pana la statia Sagrada Familia. Pentru Camp Nou puteti lua, la fel, L9 pana la Collblanc, iar de acolo pe jos. Aveti in vedere ca stadionul este in renovare, nu stiu daca se poate vizita.

   1. Multumesc mult pt raspunsuri !! 🙂

 5. si ce ar mai fi de vazut prin barcelona 🙂 si cum se ajunge. mersi !!!

 6. Buna! daca imi cumpar Hola Barcelona online si primesc pe email voucherul cu cod, gasesc si in aeroport automat unde sa scot cardul fizic sau gasesc doar in statile de metrou? Multumesc!

  1. Buna! Nu tin minte sa fi vazut automate in aeroport, cred ca doar din satiile de metrou se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *