Madeira – fără restricții pentru persoanele vaccinate sau care au avut COVID-19

Din ce în ce mai multe state sau teritorii iau în considerare permiterea accesului fără alte restricții a persoanelor vaccinate sau care au avut COVID-19.

Este și cazul arhipelagului portughez din Oceanul Atlantic.

Persoanele care călătoresc în Madeira au de ales dintre următoarele opțiuni:

  • prezintă test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare;
  • efectuează după aterizare testul PCR și rămân în autoizolare până la primirea rezultatului negativ;
  • nu fac niciun test, însă intră în autoizolare pentru 14 zile.

Pe lângă test sau autoizolare, pasagerii trebuie să completeze un chestionar epidemiologic la adresa www.madeirasafe.com cu 12 până la 48 ore înainte de îmbarcare.

Copiii sub 11 ani sunt exceptați de la efectuarea testului.

Persoanele care fac dovada vaccinării împotriva COVID-19 (respectându-se perioada de activare a sistemului imunitar prevăzută în prospectul vaccinului) sau cele care au avut COVID-19 în ultimele 90 zile și s-au vindecat sunt exceptate de la obligativitatea prezentării testului și de la autoizolare.

 

Restricții pe plan local:

  • purtarea măștii este obligatorie în spațiile publice; copiii cu vârsta sub 6 ani sunt excepați; de asemenea, nu este obligatorie masca la plajă, la baruri sau restaurante, și în timpul activităților fizice exterioare;
  • este interzisă circulația pe drumurile publice între 19:00 – 5:00 în timpul săptămânii și între 18:00 – 5:00 în weekend;
  • restaurantele și barurile au voie să funcționeze până la ora 19:00 în timpul săptămânii și până la 18:00 în weekend; pot funcționa în sistem delivery până la ora 22:00.

Madeira aparține de Portugalia, iar aceasta nu mai este pe lista noastră galbenă. Dar, chiar dacă ar reintra, nu ar fi restricții la întoarcerea în România pentru persoanele care s-au vaccinat sau au avut covid.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *