Noi condiții de călătorie în Elveția

Autoritățile elvețiene actualizează la 14 zile lista cu țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

În urma actualizării de azi, 10 martie, a fost introdusă și România.

Lista intră în vigoare începând cu data de 22 martie 2021.

Până acum nu aveam nicio restricție de intrare în Elveția în cazul în care mergeam cu mijloace proprii. Doar în cazul călătoriilor cu avionul trebuia prezentat la îmbarcare test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 ore înainte.

Însă începând cu data de 22 martie, vom fi obligați să prezentăm test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Elveția, indiferent de mijlocul de transport folosit.

Pe lângă test, suntem obligați să intrăm în autoizolare 10 zile și să completăm formularul de pe swissplf.admin.ch înainte de intrarea în țară.

În plus, trebuie să ne înregistrăm la autoritățile locale în termen de maxim 48 ore de la intrarea pe teritoriul Elveției.

Există posibilitatea ieșirii din autoizolare începând cu a 7-a zi în cazul în care efectuăm un nou test (PCR sau rapid) și rezultatul acestuia este negativ. În caz că este pozitiv, autoizolarea se prelungește cu încă 10 zile.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la obligativitatea prezentării testului.

Sunt exceptate de la obligativitatea prezentării testului negativ și de la autoizolare persoanele care au avut covid în ultimele trei luni și sunt considerate vindecate.

Nu sunt excepții în cazul persoanelor vaccinate.

Aceleași condiții de intrare le va aplica și Liechtenstein.

Nici Elveția, și nici Liechtenstein nu se află pe lista noastră galbenă, deci nu se impune nicio restricție la întoarcerea în țară.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *