Cipru relaxează condițiile de intrare în țară

Începând de azi, 18 aprilie, Cipru renunță la obligativitatea completării CyprussFlightPass și relaxează condițiile de intrare în țară.

Astfel, persoanele care vor să călătorească în Cipru trebuie să prezinte unul dintre următoarele documente:

  • certificat COVID care să dovedească vaccinarea;
  • certificat COVID care să dovedească trecerea prin boală, de la care au trecut cel puțin 7 zile, dar nu mai mult de 180 de zile;
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de decolare;
  • test antigen negativ efectuat cu cel 24 de ore înainte de decolare.

În cazul adulților (începând cu vârsta de 18 ani), pentru ca certificatul COVID privind vaccinarea să fie valabil trebuie să nu fi trecut mai mult de 270 de zile de la finalizarea schemei complete. În cazul în care au trecut mai mult de 9 luni, este nevoie de doza booster pentru ca certificatul să fie valabil.

În cazul minorilor care au împlinit vârsta de 12 ani certificatul COVID privind vaccinarea este valabil dacă s-a administrat schema completă (1 doză Johnson sau  2 doze celelalte). Nu este nevoie de booster, indiferent de cât timp a trecut de la vaccinare.

Copiii care nu au împlinit vârsta de 12 ani nu trebuie să prezinte niciun document COVID.

La revenirea în România nu mai este nevoie de niciun document COVID sau de completarea PLF.

fashiondays.ro

Articole recomandate

2 comentarii

  1. Deci ajunge doar testul antigen ca să pot merge in Cipru, sau mai trebuie și la ei pe aeroport,țin să Menționez că nu dețin niciun certificat din cele mai sus, așadar nu am vaccin făcut,deci ce mă interesează cel mai mult este dacă îmi ajunge doar acel test antigen, mulțumesc anticipat ?!

  2. Buna! Da, testul antigen este de ajuns. Doar sa fie facut la o clinica si recoltarea cu cel mult 24 ore inainte de ora decolarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *