București… patru localuri pe care le recomand și unul în care nu mai calc

Zilele astea am ajuns iar prin minunata noastră capitală.

Pe zi am fost la Caru’ cu Bere și Hanu’ lui Manuc să mâncăm (nu în aceeași zi 🙂 ).

Sunt unele dintre cele mai cunoscute restaurante din București, nu trebuie să le fac eu reclamă 🙂

Am observat o modă în Centrul Vechi, multe localuri oferă meniu de prânz la un preț foarte bun.

În general este inclusă o supă/ciorbă, fel principal cu garnitură și salată.

Caru’ cu Bere nu face excepție, și servește acest meniu de luni până vineri între 11 și 18, la doar 25,90 lei. Meniul complet îl puteți vedea aici.

Caru’ cu Bere

Același preț este și la Hanu’ lui Manuc, doar că meniul se servește între 11 și 17.

Meniul îl puteți găsi aici.

Mâncarea excelentă, localurile superbe, iar servirea ireproșabilă în ambele cazuri.

Hanu’ lui Manuc

Au și o aplicație, Out4Food, pentru mai multe locații (Hanu’ lui Manuc, Caru’ cu Bere, City Grill, Hanu’ Berarilor…), prin care poți rezerva masă, comanda în restaurante sau delivery, acumula puncte (cu care poți plăti nota următoare). Au și ceva oferte lunare, astfel am primit gratis câte o felie de tort de ciocolată cu vișine… un deliciu.

Prima seară am zis să ieșim pe lângă hotelul la care eram cazați, Atrium Ateneu, plus că urma să ne și întâlnim cu un prieten care stă în aceeași zonă.

Așa că am ajuns la Green Hours Jazz Cafe.

Terasa arată ok, nici fiță, nici bodegă.

Și nota de pe Google maps e bună, 4,3. Am înțeles că mai sunt concerte live de jazz, motiv pentru care este un local destul de apreciat.

Dar personalul e la pământ. După ce ne-am așezat la masă, am așteptat vreo 15 minute să debaraseze masa și să ne ia comanda. Și probabil mai aveam destul de așteptat dacă nu strigam după ospătar, să ne bage în seamă.

În fine, după vreo alte 5 minute am primit berea, care vorba amicului cu care m-am întâlnit, parcă era mai bună după atâta asteptare 🙂

Pentru a doua bere am încercat fără succes să fac semn 🙁

„Noroc” că s-a făcut ora 21:10 ne-au anunțat că este ultima comandă, dacă mai dorim ceva. Am înțeles, e pandemie, sunt ei mai diferiți, anunță lumea cu o oră inainte că nu se mai servește pentru ca la 22 să fie închis.

Am comandat câte o bere, în 10 minute le aveam deja pe masă 🙂

Pe la 21:40 eu deja dovedisem a doua bere, prietenul mai avea cam jumătate. La două mese vecine se mai comanda și bere, și vin (e adevărat, păreau cunoscuți de-ai staff-ului), așa că mi-am permis să întreb dacă se mai poate o bere… de fapt soția a întrebat (da, știu, e minunată 😊). Răspunsul domnișoarei pe un ton ferm: „Nu, că s-a închis nota!” Tonul răspunsului e și motivul care m-a determinat să îi includ în articol.

Înțeleg că sunt reguli și restricții, dar ne încadram în limitele orare legale 🙂

Apropo, la cele două mese de lângă noi au continuat comenzile chiar și după ora 22. Norocul lor că nu aveau nota închisă și se puteau întinde oricât.

A doua seară nu se putea să ratez Csiki Sor 🙂

Aici totul a fost perfect, la fel ca și primele dăți.

Berea Csiki Sor Gold extraordinară, iar cârnații săsești și chipsurile (din partea casei) delicioase, servirea impecabilă.

Încă un local care mi-a plăcut mult în Centrul Vechi este Berăria Nenea Iancu, pe aceeași stradă cu Csiki Sor. Aici am fost la vizita anterioară în București.

Berea foarte bună, aș pune-o pe locul 3 într-un top personal, după Prishtina și Csiki Sor, iar băieții de la bar foarte prietenoși.

Era să uit… tot data trecută căutam un loc unde să bem o cafea bună.

Și chiar am găsit 🙂 Leonard Caffe se numește, în Piața Unirii.

Leonard Caffe

Prima dată ne-a atras decorul cafenelei, de aceea am și intrat.

Cafeaua foarte bună, personalul foarte amabil, atmosferă relaxantă și prețurile ok pentru centrul Bucureștiului 🙂 (un Espresso 7 lei).

Așa că s-au facut cinci recomandări 🙂

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *