Mensa România organizează primul “Mensa Beach Party” pe litoralul românesc

Pentru că este vară și gândurile tuturor zboară acum către vacanță și concedii, mensanii nu puteau face nici ei excepție de la această regulă. Și cum cel mai bine este să îmbini utilul cu plăcutul, Mensa România va organiza în premieră în această vară „Mensa Beach Party”, o acțiune care va aduna la un loc, pe litoralul românesc, timp de un weekend, mensani din toată țara. În cadrul evenimentului ce se va desfășura într-un spațiu neconvențional, dar cât se poate de relaxant, pe plaja Corbu din județul Constanța, vor avea loc sesiuni de discuții, de socializare, precum și alte activități specifice organizației.

„Ultimele două Adunări Generale ale Mensa România au fost organizate într-un cadru montan, la Brașov și Sibiu. Iată că acum a venit rândul litoralului românesc să fie locul în care ne adunăm. Fiind prima ediție, «Mensa Beach Party», va aduna la un loc doar mensani români, însă intențiile noastre sunt de a face din acest eveniment o tradiție, urmărind ca pe viitor să atragem mensani și din alte țări. Obiectivul nu ne este străin, mai ales dacă ne gândim că la sfârșitul anului trecut Mensa România a avut onoarea de a organiza la Cluj Napoca «Silvensa» sau, altfel spus, revelionul Mensa Internațional, eveniment la care au participat câteva sute de mensani din întreaga lume.“Andy Jugănaru, președinte Mensa România.

Acțiunile din cadrul primului „Mensa Beach Party“ se vor încheia duminică, 02 iulie, cu o testare Mensa. Cu acest prilej, cei mai inteligenți dintre constănțeni și nu numai vor avea ocazia să-și măsoare coeficientul de inteligență și de a verifica dacă au un IQ care să le permită accesul în Mensa, organizația care adună la un loc primii 2% dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă. Pentru asta, aspiranții la statutul de „mensan” trebuie să depășeasă pragul de 132 al coeficientului de inteligență pe scala Stanford–Binet.

Testarea de pe 02 iulie va avea într-un mediu educațional, în cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Constanța, situat pe strada Traian nr. 19, cu începere de la ora 11.

În prealabil testării, toți cei interesați trebuie să se înscrie pe site-ul www.mensaromania.ro, secțiunea Testări Mensa sau la linkul: https://mensaromania.ro/testare-mensa-la-constanta-2/.

Sunt admise la testare persoanele care au vârsta minimă împlinită de 11 ani.

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

În momentul de față, Mensa Internațional are peste 165.000 de membri în aproximativ 90 de țări de pe glob și grupează oameni cu coeficient de inteligență ce se regăsește doar în primii 2% din populația globului.

Mensa România a fost fondată în anul 1991 și în anul 2017 a fost recunoscută de Mensa Internațional ca „Full National Mensa“, cel mai înalt nivel de afiliere care poate fi atins de o organizație națională. La ora actuală, Mensa România are aproximativ 600 de membri din toate domeniile și categoriile sociale, însă numărul românilor cu un IQ ridicat este mult mai mare, iar misiunea organizației este de a-i identifica și de a crea o punte de legătură între toți aceștia.

Sursa: https://www.dobrogea.tv/stire/Actualitate/40738/cei-mai-inteligenti-romani-vin-pe-litoral-pentru-primul-mensa-beach-party.html

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *