Malta relaxează condițiile de intrare pentru copii

Momenatan Malta se pare că nu vrea să renunțe la restrcițiile legate de COVID de intrare în țară. Însă au mai făcut un pas în această direcție.

Începând cu data de 6 iunie copiii mai mici de 12 ani nu vor mai trebui să prezinte niciun document COVID la intrarea în Malta. Până atunici doar copiii mai mici de 6 ani sunt exceptați.

În continuare, persoanele care vor să călătorească în Malta trebuie să prezinte unul dintre următoarele documente:

  • certificat COVID care să dovedească vaccinarea;
  • certificat COVID care să dovedească trecerea prin boală, de la care au trecut cel puțin 14 zile, dar nu mai mult de 180 de zile;
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară;
  • test antigen negativ efectuat cu cel 24 de ore înainte de intrarea în țară.

În cazul adulților (începând cu vârsta de 18 ani), pentru ca certificatul COVID privind vaccinarea să fie valabil, trebuie să fi trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete, dar nu mai mult de 270 de zile. Dacă au trecut mai mult de 9 luni, este nevoie de doza booster pentru ca certificatul să fie valabil.

În cazul minorilor care au împlinit vârsta de 12 ani certificatul COVID privind vaccinarea este valabil dacă s-a administrat schema completă (1 doză Johnson sau  2 doze celelalte). Nu este nevoie de booster, indiferent de cât timp a trecut de la vaccinare.

Nu trebuie completat PLF.

La revenirea în România nu mai este nevoie de niciun document COVID sau de completarea PLF.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *