Lista galbenă – modificări importante din nou, dacă se actualizează

CNSU ar trebui să actualizeze mâine (sau sâmbătă sau duminică 🙂 ) lista galbenă ce conține țările cu risc epidemiologic ridicat.

Așa cum v-am obișnuit în ultimele două săptămâni, vă anunț țările care ar urma să intre sau să iasă pentru a nu fi luați prin surprindere 🙂

Din Europa nu ar intra nicio țară, dar ar ieși Turcia, Moldova, Macedonia de Nord, Rusia și Belarus.

Așadar, alături de Bulgaria și Albania, am mai avea două țări din Europa în care am putea merge fără restricții din ambele sensuri, Macedonia de Nord și Moldova.

Însă, din păcate, nu este o veste prea bună pentru cei ce își planificaseră concediul în Dubai.

Emiratele Arabe Unite ar urma să intre, alături de țări precum Argentina, Brazilia, Canada sau Seychelles, și ar ieși Namibia și Polinezia Franceză.

România are 282,48 rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori, o ușoară creștere față de săptămâna trecută.

 

Reamintesc că persoanele care vin din una din țările de pe lista galbenă sunt obligate să intre în autoizolare 14 zile.

Conform Hotărârii 56/04.12.2020 persoanele care au avut Covid-19 în ultimele 90 zile, dar să fi trecut cel puțin 14 zile de la testul pozitiv, sunt exceptate de la autoizolare.

De asemenea, conform Hotărârii 47/05.10.2020, cei care vor să iasă mai repede din autoizolare, o pot face în a 10-a zi, cu condiția să se testeze în a 8-a zi și rezultatul să fie negativ.

Conform aceleiași Hotărâri (47/05.10.2020), persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național, sunt exceptate de la autoizolare.

ATENȚIE!

Nu se aplică excepțiile pentru persoanele care vin din Regatul Unit, iar pe lângă autoizolare 14 zile, sunt obligate să prezinte un test covid negativ (rapid antigenic sau RT-PCR) efectuat cu cel mult 48 ore înaine de intrarea în țară (Hotărârea 1/03.01.2021).

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *