Condiții de călătorie în Spania

Conform măsurilor în vigoare, cetățenii români care vor să călătorească în Spania trebuie să prezinte unul dintre următoarele documente:

– certificat COVID care să dovedească vaccinarea;

– certificat COVID care să dovedească trecerea prin boală, de la care au trecut cel puțin 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile;

test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară;

test antigen negativ efectuat cu cel 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Pentru ca certificatul COVID privind vaccinarea să fie valabil trebuie să fi trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete, dar nu mai mult de 270 de zile. În cazul în care au trecut mai mult de 9 luni, este nevoie de doza booster pentru ca certificatul să fie valabil.

Vaccinuri acceptate: Pfizer, Modena, Johnson, Astra Zeneca, Sinovac și Sinopharm.

La intrarea în țară tuturor persoanelor li se va măsura temperatura.

Datorită faptului că România este pe lista țărilor de risc, este posibil să vi se facă suplimentar un test PCR, în cazul în care prezentați simptome specifice COVID-19.

Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani sunt exceptați de la obligativitatea prezentării vreunui document COVID.

IMPORTANT! Toate persoanele (inclusiv copiii mai mici de 12 ani) care călătoresc cu avionul trebuie să completeze un formular de sănătate, după care se generează un cod QR. Acesta poate fi completat cu cel mult 48 de ore înainte de zbor.

Formularul trebuie completat și în cazul persoanelor aflate în tranzit.

Către Insulele Canare sunt aceleași condiții de călătorie.

Regulile pe plan intern diferă ușor de la o regiune la alta, dar acolo unde se cere certificat COVID (vaccinare, trecere prin boală sau testare) la obiective turistice, restaurante etc, pentru ca acesta să fie valid, trebuiesc îndeplinite aceleași condiții ca cele pentru intrarea în țară. Doar testul antigen are o valabilitate mărită, 48 de ore.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *