Condiții de călătorie în Bulgaria

Pentru că e una dintre țările cele mai vizitate de către români, m-am gândit să scriu un articol special despre condițiile de călătorie în Bulgaria.

Dacă până de curând nu era nicio restricție, acum este nevoie de test PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în țară.

În Ordinul nr. RD-01-50 al ministrului bulgar al sănătății din data de 26.01.2021 nu sunt prevăzute excepții legate de vârstă.

Așadar, atât adulții, cât și copiii, indiferent de vârstă, sunt obligați să prezinte testul negativ. Dacă vor apărea clarificări în acest sens, vă voi ține la curent.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative).

Testul poate fi și în limba română, și trebuie să fie prezentat în varianta tipărită, deoarece va rămâne la vamă.

Excepție de la prezentarea testului fac șoferii de autobuz, angajați în transportul internațional de pasageri; șoferii autocamioanelor care efectuează transport internațional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria și personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri.

ATENȚIE!

Cetățenii români care doresc să călătorească în Bulgaria și care nu se încadrează în excepțiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria dinspre România DOAR prin punctele de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin și Vama Veche-Durankulak.

Persoanele care se încadrează în excepțiile de la măsură prezentării testului negativ pot intra în Bulgaria din România pe la toate punctele de trecere a frontierei.

Persoanele care tranzitează teritoriul Bulgariei NU sunt obligate să prezinte testul.

Aceste măsuri sunt în vigoare până la data de 30 aprilie 2021.

La întoarcere din Bulgaria în România nu este nicio restricție, vecinii noștri nefiind pe lista galbenă.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *