Se relaxează condițiile de intrare în Anglia pentru persoanele vaccinate

Premierul Boris Johnson a declarat azi că începând de vineri, 7 ianuarie, ora locală 4:00, se vor relaxa condițiile de intrare în Anglia.

Începând cu această dată persoanele complet vaccinate nu vor mai trebui să prezinte test negativ înainte de intrarea în țară.

Momentan toate persoanele (vaccinate sau nevaccinate) trebuie să prezinte un test negativ (PCR sau antigen) efectuat cu cel mult 2 zile înaintea călătoriei.

De asemenea, dacă în condițiile actuale persoanele vaccinate trebuiau să prezinte dovada rezervării unui test PCR, pe care să îl efectueze în a doua zi de la sosire, începând de duminică, 9 ianuarie, ora 4:00, vor putea rezerva și test antigen. Deci o cheltuială mai mică 🙂

Testele antigen vor putea fi rezervate începând cu data de 7 ianuarie ora 4:00.

Și nu în ultimul rând, spre deosebire de regulile în vigoare, persoanele respective nu vor mai trebui să intre în autoizolare până la primirea rezultatului negativ.

Rămâne în continuare obligativitatea completării PLF cu 48 de ore înainte de călătorie.

Pentru minorii cu vârsta de până la 17 ani inclusiv sunt aceleași condiții ca și pentru persoanele complet vaccinate. 

În concluzie, începând de duminică, 9 ianuarie, ora 4:00, pe lângă completarea PLF, singura condiție de călătorie în Anglia pentru persoanele complet vaccinate va fi să rezerve un test (PCR sau antigen) pentru ziua a doua.

Pentru persoanele majore nevaccinate condițiile rămân neschimbate: test înainte de sosire, carantină 10 zile, plus test PCR în ziua 2 și 8.

Condițiile acestea au fost anunțate pentru Anglia, dar cel mai probabil vor fi preluate și de către restul Regatului Unit.

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *