Putem călători în Cehia fără restricții

Începând de azi, 14 iunie 2021, Cehia a inclus România pe lista verde.

Asta înseamnă că putem călători spre Cehia fără absolut nicio restricție (test, vaccin, carantină etc).

Nici la întoarcere nu se impune nicio restricție, Cehia fiind tot pe lista noastră verde.

Așadar, liber în ambele sensuri 🥳

Alături de România, pe lista verde a Cehiei mai sunt Polonia, Malta, Monaco, San Marino, Vatican, Israel, Islanda, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda și Japonia.

Măsuri pe plan intern conform mae.ro:

„Începând cu luna mai 2021:
S-au deschis toate spațiile comerciale și serviciile către populație, târgurile și expozițiile comerciale. În aceste incinte este obligatorie purtarea măștilor respiratorii de tip FFP2 sau superioare calitativ, iar limita maximă de clienți este de 1 persoană/15 m².

Din 1 iunie s-au redeschis restaurantele, piscinele, saunele și centrele de fitness însă se permite numai intrarea clienților vaccinați, testați sau care dovedesc că au avut și s-au vindecat de COVID-19. Clienții sunt obligați ca la un eventual control al poliției să prezinte documente care să ateste situația în care se află (vaccinat, vindecat, testat).
Rămân deschise terasele restaurantelor, însă se permite numai intrarea clienților vaccinați, testați sau care dovedesc că au avut și s-au vindecat de COVID-19.

Grădinile zoologice și botanice sunt deschise condiționat de permiterea accesului la maximum 20% din capacitate. Galeriile, muzeele și monumentele se deschid, cu respectarea unor condiții precum interzicerea organizării tururilor în grup.

Se pot organiza evenimente de dans și tradiționale, festivități, pelerinaje, parade, degustări, numărul maxim de persoane fiind de douăzeci în spațiile exterioare și zece în cele interioare.

Rămâne obligatorie purtarea dispozitivelor respiratorii (FFP2 sau de nivel superior) în spațiile publice aglomerate (transport public, spații comerciale, instituții medicale și sociale etc.).”

fashiondays.ro

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *